9hSports utilise des cookies afin d'améliorer votre expérience clients ainsi que son service, en analysant la navigation sur le site. En continuant sur ce site vous acceptez cette utilisation. Pour plus de renseignements consultez notre Politique de cookies. OK

ONCOBIKE

/ courses

Oncobike 200 Kms
200km

Places: 500

Inscrits: 59

Voir les résultat
Oncobike 113 Kms
113km

Places: 500

Inscrits: 14

Voir les résultat

ONCOBIKE 19/10/19

La Fundació Oncolliga Girona, el Club Ciclista Sant Gregori i Cingles de la Llémena han unit esforços per impulsar l'Oncobike, un repte esportiu i solidari dirigit als amants de la bicicleta de muntanya. El centre neuràlgic de la prova està situat al municipi de Sant Gregori, que acull la sortida i l’arribada d’aquesta cursa tan especial, que transcorre íntegrament per camins i pistes dels municipis que formen la Mancomunitat de la Vall de Llémena. La tercera edició se celebrarà el 19 d'octubre del 2019.

La prova constarà de dos itineraris: un de 200 quilòmetres i un altre de més curt, d'aproximadament 100 km. Tots dos recorreran camins i pistes dins un entorn ideal per a la pràctica d’aquest esport. Per participar-hi, els diferents equips hauran de reunir un total desis ciclistes, dos dels quals sempre hauran d’estar en ruta al llarg de tota la prova. Un format per relleus pensat per a tots els nivells i amants de la bicicleta de muntanya. Un repte per a tots els corredors. Per aquesta raó els recorreguts no presentaran exigències tècniques. Seran itineraris factibles per a tot ciclista que tingui una bona condició física.

On va el teu donatiu?

Per participar a l'Oncobike cada equip ha de fer un donatiu de 500 euros a la Fundació Oncolliga Girona. En les dues primeres edicions (2016 i 2017) els diners recollits es van destinar a finançar les reformes en els dos pisos-residència que l’entitat té al barri de Sant Ponç de Girona, a tocar de l’Hospital Dr. Josep Trueta de Girona. L’objectiu d’aquests pisos es posar a l’abast de les famílies dels malalts oncològics que preveuen una llarga hospitalització un habitació a prop de l’hospital que els proporcioni acolliment i comoditat de forma gratuïta. 

Al 2018, en la 3a  edició,  la finalitat solidària va canviar  i els donatius es destinen ara a finançar el nou servei d'Estètica Oncològica Integral que ha posat en marxa l'Oncolliga i que té com a finalitat prevenir i minimitzar els efectes secundaris que els tractaments oncològics tenen sobre la pell i les mucoses dels malalts, especialment de les dones. "El malalt oncològic, a més d’haver de fer front l’impacte emocional d’un diagnòstic en alguns casos sever, passa per un procés de malaltia en el qual se sotmet a tractaments agressius i de llarga durada que comporten un seguit d’efectes secundaris, entre els quals hi ha toxicitat de la pell, les mucoses seques (bucals, vaginals...), la hipersensibilitat al sol, l’acne, la coïssor...En la majoria dels casos aquests efectes són transitoris, però molt molestos. Una actuació preventiva sobre la pell i les mucoses pot ajudar molt a evitar o si més no minimitzar aquests símptomes, guanyant així en qualitat de vida i benestar i, de retruc, millorant l’estat anímic amb el qual es fa front a la malaltia", ens explica Núria Izquierdo, especialista en estètica oncològica i responsable d'aquest servei. El programa, que de moment està implementat a Girona i Olot, ofereix a les pacients un total de sis sessions (una al mes) totalment individualitzades i gratuïtes.  

Al 2019 els donatius també es destinaran al finançament d'aquest nou servei, que ha tingut una gran acollida. 


2018 SERVEI ESTETICA ONCOLÒGICA TV3
 
Les grans gestes requereixen grans escenaris. La Vall de Llémena és el paratge escollit per donar color i forma al gran repte de l'Oncobike. A cavall del Gironès i la Garrotxa, és un dels paratges naturals més ben conservats de les nostres comarques. La riera de Llémena, que dóna nom a aquest indret fascinant, travessa la vall fins a la desembocadura del Ter dotant de sentit aquestes terres. Des de l'harmonia dels camps del correu fins al vertigen de les cingleres. Sense oblidar la diversitat dels seus boscos. Un contrast excitant que dibuixen un entorn únic.

Al voltant de la riera també giren els seus municipis. Sant Gregori, a tan sols deu minuts de la ciutat de Girona, serà el punt de partida i final d'aquesta història. Els diferents equips hauran de seguir l'itinerari de la cursa mitjançant un sistema GPS. L'organització penjarà el track oficial de l'Oncobike perquè tots els participants se'l puguin descarregar. Així doncs, la navegació esdevindrà un factor clau en carrera. Un fet que atorgarà més emoció i dinamisme a aquest repte solidari, ja que no hi haurà cap mena de senyalització física. Aventura en estat pur.

Al llarg del recorregut hi haurà set controls de pas, dividint l'itinerari en vuit trams. Només en aquests punts es podran realitzar els relleus que consideri oportú cadascun dels equips. Cal tornar a recalcar que sempre hi haurà d'haver en ruta un mínim de dos corredors. En tots els punts de control hi haurà situat un avituallament i també es podrà rebre l'assistència exterior que es cregui oportuna.

Des de Sant Gregori els participants s'endinsaran al terme municipal de Sant Martí de Llémena. Cada un dels municipis de la Vall de Llémena forma un conglomerat de pobles, antics veïnats i masies singulars. Una gran oportunitat de conèixer aquest marc incomparable pedalada a pedalada. Sant Aniol de Finestres també donarà la benvinguda a l'Oncobike, per seguir resseguint els corriols i camins de la zona fins a arribar a Canet d'Adri. Moment de l'embranzida final fins a Sant Gregori per la més especial de les arribades.

ETAPES ONCOBIKE 2018 - 200 KM - PRÒXIMAMENT INFORMACIÓ EDICIÓ 2019

1. Sant Gregori - Sant Gregori (25,49 km) - TRACK TRAM 1
2. Sant Gregori - Llorà (23,58 km) - TRACK TRAM 2
3. Llorà - Sant Esteve de Llémena (24,41 km) - TRACK TRAM 3
4. Sant Esteve de Llémena - Sant Aniol de Finestres (23,19 km) -TRACK TRAM 4  
5. Sant Aniol de Finestres - Sant Esteve de Llémena (25,68 km) - TRACK TRAM 5
6. Sant Esteve de Llémena - Canet d'Adri (26,37 km) - TRACK TRAM 6 
7. Canet d'Adri - Canet d'Adri (28 km) - TRACK TRAM 7
8. Canet d'Adri - Sant Gregori (19,62 km) - TRACK TRAM 8

pdfDOCUMENT TEMPS DE PAS - 200 KM


ETAPES ONCOBIKE 2018 - 150 KM - PRÒXIMAMENT INFORMACIÓ EDICIÓ 2019

1. Sant Gregori - Sant Gregori
2. Sant Gregori - Llorà
3. Llorà - Sant Esteve de Llémena
4. Sant Esteve de Llémena - Canet d'Adri
5. Canet d'Adri - Canet d'Adri
6. Canet d'Adri - Sant GregorI

pdfDOCUMENT TEMPS DE PAS - 150 KM
 
El present reglament explica quines són les condicions i característiques de l’ONCOBIKE. Aquest reglament és d’estricte compliment per part de tots els participants a l’esdeveniment. 
Aquest reglament pot ser corregit, modificat o millorat en qualsevol moment per part de l’organització. Tota modificació serà comunicada als participants, a través de la pàgina web.
La realització de la inscripció a l’esdeveniment implica l’acceptació total del present reglament.

pdfREGLAMENT ONCOBIKE 2019  - pdfAUTORITZACIÓ MENORS D'EDAT

Publicité