RÉGLEMENTATION:

1.PRESENTACIÓ

A Ribes de Freser , 18-19 d'abril 2015, serà l’escenari idoni per a donar sortida a la 3ª Vall de Ribes XS, en els Pirineus Orientals Catalans.

Vall de Ribes XS és una cursa de muntanya que transcórrer per pistes , senders i zones alpines de mitja i alta muntanya . Es recomana participar amb una bona condició física i habituat a aquest tipus d'events .Cada participant es responsable del seu estat físic i mental per tal d'afrontar amb garanties la proba .

 

Ajuntament de Ribes de Freser us convida a disfrutar d’una cursa de muntanya que recorre indrets pocs coneguts de la nostra geografia .

La prova disposarà de 3 recorreguts, la VertikalXS 4.6km/1100+ , la cursa de 15km/750m+ , la cursa de 27km/2150m+ .

 

Cursa puntuable pel CAMPIONAT DEL RIPOLLES de curses verticals .

( vertikalXS )

Cursa puntuable pel CAMPIONAT DEL RIPOLLES de curses de muntanya (15km i 27km)

 

www.correpelripolles.cat

 

El fet de participar suposa l’acceptació de totes normes exposades a continuació , quedant els imprevistos a criteri de l’organització.

En el moment de formalitzar l’inscripció s’accepta automàticament aquest reglament i qualsevol altre canvi o decisió presa per l’organització .

El recorregut estarà senyalitzat en la seva totalitat amb cintes de plàstic i comptarà amb l’assistència d’un servei preventiu de primers auxilis, a més de diversos punts d’avituallament sòlid i líquid. Cal dur sempre el dorsal visible, sense doblegar ni retallar.
Tots els participants tenen l’obligació de seguir les indicacions donades per qualsevol membre de l’organització.

 

2. INSCRIPCIONS

Aquestes estaran obertes a partir del 01 de febrer de 2015.

Les inscripcions es tancaran el dia 14 d'abril de 2015, o al arribar al límit de 300 inscrits a cada cursa.

Les inscripcions es realitzaran  accedint a través de la pàgina web de la cursa :www.trailderibes.com o a www.9hsports.cat
La inscripció no quedarà formalitzada fins que no s’hagi realitzat el pagament mitjançant tarja de crèdit o dèbit.

L’organització es reserva el dret de tramitar inscripcions el mateix dia de la proba , sense assegurar l’entrega de la bossa del corredor .

 

3. PREUS

                                      FEDERATS              NO FEDERATS

1.-VertikalXS ..............               18€                               21€

2.-15XS .......................                15€                               18€

3.-27XS........................                23€                               26€

4.-GranXS (1+3).........                36€                               42€

En cap cas es retornaran els diners de les inscripcions ja realitzades, no obstant amb comprovant d´inscripció o D.N.I del participant, li podrà recollir l´obsequi un company.

 

4. CATEGORIES
Es constitueixen quatre categories masculina i femenina per a cada cursa:

 

Sub 23 ( 16-23 )

Sènior ( 24-39 )
Veterà ( 40-49)
Master ( 50 - +)

 

5. PREMIS

VERTICALXS

3 primers classificats absoluts M/F

1 primer classificat de cada categoria  M/F

1 primer local de la Vall de Ribes M/F

 

CURSA 15XS

3 primers classificats absoluts M/F

 

CURSA 27XS

3 primers classificats absoluts M/F

1 primer classificat de cada categoria  M/F

1 primer local de la Vall de Ribes M/F

 

GRANXS

3 primers classificats absoluts M/F

La classificació GranXS és realitzarà sumant els temps de la VertikalXS+27XS.

 

Els corredors/es que obtinguin un trofeu, ja sigui per la general o categoria i no asisteixin a l'acte d'entrega de trofeus el podran recollir posteriorment posant-se en contacte amb l’organització . En cap cas s’enviaran a domicili.

Els premis i trofeus no seran acumulatius

 

5. OBSEQUIS

 

Tots els corredors arribats a meta havent passat els controls pel recorregut senyalitzat, rebran un bon esmorzar a l’avituallament final situat a la línea d’arribada .

El pagament de l’inscripció dona dret a tots els serveis que pugui oferir la cursa i la bossa del corredor amb diferents obsequis .

La bossa del corredor serà entregada en el moment de la recollida del pitrall

 

6. RESPONSABILITAT

 

L’organització no es fa responsable dels accidents o qualsevol altre perjudici que la participació en la cursa pugui ocasionar als inscrits. Després del repartiment de premis s’escoltaran les opinions personals sobre la prova. Si tenim dubtes en la vostre inclusió a alguna de les categories, us demanarem acreditació de l’edat. Tots els participants tenen l’obligació d’assistir i de comunicar al control més proper qualsevol accident que hagin observat. En cas de no fer-ho seran desqualificats. Els corredors que decideixin retirar-se de la cursa hauran de comunicar-ho al control més proper al lloc de la retirada. L'edat mínima per participar és de 16 anys ( l’any en curs en el moment de realitzar la cursa). Totes les imatges generades durant la cursa són propietat de l'organització, així ho reconeixen els participants de la cursa, no poden ser aquestes motiu de reclamació per drets d'imatge, ni de cap altre tipus

 

7.SANCIONS O DESQUALIFICACIONS

 

Llençar deixalles, fora dels llocs designats després de cada avituallament o en qualsevol punt del recorregut, serà motiu de desqualificació .

Desatendre un corredor lesionat o amb problemes será motiu de desqualificació .

En absència del “director de cursa” durant el recorregut , els controls de pas i avituallaments tenen la potestat per sancionar i/o desqualificar el corredor infractor .

Desatendre les ordres de qualsevol persona de l’organització serà motiu de desqualificació .

Les condicions meteorològiques no suposaran en cap cas la suspensió de la prova, considerem que poden ser un al·licient i un repte més a superar. Tot i això l’organització pot modificar el recorregut , tenint un recorregut B per la cursa de 27km . En cas de ser necessari , aquest recorregut estarà senyalitzat correctament i amb els punts de control i avituallament indicats .

Rebre ajuda o avituallament externa fora dels punts indicats per l’organització suposa la penalització amb +1h o la desqualificació .

 

8. NO ES PERMET CÓRRER AMB GOS, ja que es passa per cases particulars i zones ramaderes.

 

9. AVITUALLAMENTS

La vertikalXS disposarà 1 avituallament en cursa (líquid + fruita) que també és podrà utilitzar durant el retorn. També hi haurà refrigeri final al mateix punt de la sortida.

L’organització disposarà de 6 avituallaments ( 4 complets + 2 aigua ) a la cursa de 27km , i de 3 avituallaments ( 2 complerts + 1 aigua ) a la cursa de 15km .

Tots els arribats tindran a la línia d’arribada un avituallament complet amb botifarra , diferents begudes i altres aliments .

Els avituallaments complets estaran compostos de :

Aigua , beguda de cola , fruits secs , fruita , gominoles .

La disposició dels productes de cada avituallament pot variar .

L’avituallament final estarà compost per :

Aigua , beguda de cola , cervesa , isotònic , fruits secs , fruita , entrepà de botifarra .

 

11. TALLS HORARIS I TEMPS LÍMIT

La vertikalXS no tindrà tall horari . El temps màxim per realitzar la proba serà de 2h .

La cursa de 15km tindrà tall horari a Bruguera km7’5 / 2h (11:30h ) des de el moment de la sortida i un temps màxim de 4h30' per completar el recorregut.

La cursa de 27km tindrà 1 tall horari  al Torrent de la Corba km 17 / 3h30'’ (12:30h) des de la sortida i un temps màxim de 5h30' per completar el recorregut .

El tancament de totes les curses serà a les 14:30h .

 

12. DISTRIBUCIÓ

Entrega de pitralls : Escola .

Guarda-roba : Pavelló Esportiu Municipal

Sortida /Arribada dissabte : Passeig de la Caterineta

Sortida /Arribada diumenge : Plaça del Mercat

 

13. SEGUIMENT

Els acompanyants disposaran d’un mapa col.locat a la Plaça del Mercat i el Pavelló Municipal on trobaran els punts i recorreguts aconsellats per veure i animar el pas dels esportistes .

 

14. MATERIAL OBLIGATORI

Es obligatori portar calçat i roba adequada per córrer per muntanya.

L’organització no obliga a portar cap altre material obligatori , recomanant a qui ho cregui oportú portar un paravent, guants, bidó amb reserva d’aigua i algun aliment .

 

15 . RECORREGUT

L'organització es reserva el dret de fer-hi algunes variacions d'última hora sense variar massa ni desnivells ni distància, sigui per temes de seguretat, climatologia, ecologia o altres. Els track's penjats en aquesta web son orientatius. Aquestes possible variacions seran indicades, en el seu cas, a la xerrada prèvia i marcades en cursa.