RÉGLEMENTATION:

Reglament

 

NORMATIVA 1er. CANICROSS 9 PINS TIANA

El 1er CANICROSS 9 PINS TIANA se celebrarà el diumenge dia 15 de febrer a les 10:00 del matí. El punt de sortida i d’arribada serà al Camí Dalt d’Alella de Tiana a l’alçada del número 15.

Horaris:

8:30-9:45 Recollida de dorsals i control veterinari

9:45-9:55 Reunió informativa

9:55 Obertura zona control de sortida

10:00 Sortida canicross

11:30 Temps límit de finalització

11:30 Exhibició d’Agility

12:00 Exhibició gossos de rescat

12:20 Desfilada gossos en adopció

12:30 Sorteig

12:45 Entrega de premis

13:00 Fi de festa

Inscripcions i dorsals:

Les inscripcions es realitzaran mitjançant aquesta web, i les getionarà 9HSPORTS. Tindran un preu de 15€ pels no federats i de 10€ pels federats. Les inscripcions es tancaran dos dies abans de la cursa o quan s’esgotin els 100 dorsals. Tots els diners recaptats amb les inscripcions aniran destinats a les protectores d’animals de Tiana i Montgat ABAM-APROPA’T. La recollida dels dorsals serà el mateix dia de la cursa a partir de les 8:30 i fins a les 9:45. Serà obligatori presentar un document acreditatiu per recollir el dorsal, en cas contari no es lliurarà. Els federats hauran de presentar la fitxa federativa obligatòriament. El dorsal haurà d’anar a la part davantera i ben visible durant el transcurs de la cursa. La inscripció dona dret a dorsal, assegurança durant la cursa, avituallaments, bossa del corredor, samarreta de l’esdeveniment i butifarrada al final de la cursa. No es retornarà l’import de cap inscripció.

Temperatures:

Els barems utilitzats seran els següents:

Menys de 17ºC: la prova es disputarà normalment.

De 17ºC a 19ºC: el recorregut no excedirà de 5km.

De 20ºC a 22ºC: el recorregut no excedirà de 2km.

Més de 22ºC: la cursa no es disputarà.

Les temperatures es prendran 30 minuts abans de la sortida. El meteoròleg oficial de l’organització serà el conegut i reputat  Abel Queralt, home del temps de Rac1 i 8tv.

Categories i edats:

Hi haurà 3 categories:

-Júnior: de 16 a 20 anys.

-Sènior: de 21 a 40 anys.

-Veterans: de 41 anys en endavant.

Cada categoria queda dividida en masculí i femení. Hi haurà premis pels 3 primers de cada categoria

Els menors de 16 anys no podran participar a la cursa. Els menors de 18 anys hauran de portar una autorització del pares o tutors legals, que hauran de presentar al recollir el dorsal.

També hi haurà un premi especial al primer tianenc i la primera tianenca.

La organització es reserva el dret d’ajuntar categories si no s’arriba a un número determinat de participants en cadascuna.

Control veterinari:

Els gossos han d’estar en bon estat de forma física per disputar la cursa, i així ho certificarà el veterinari de l’organització. Hauran de tenir un mínim d’un any i un màxim de 10 anys el dia abans de la prova i portar implantat el microxip obligatori. Tots els gossos hauran de passar el control veterinari abans de disputar la cursa on hauran de presentar la cartilla de vacunacions. Les vacunes obligatòries per aquest esdeveniment són l’antiràbica i la polivalent (parvovirosis, leptospirosis, moquillo caní i hepatitis canina, com a mínim). També és recomanable la vacuna de la Bordetella (tos de les gosseres), que,  tot i no ser obligatòria pel Canicross 9 Pins, si que ho és per totes les proves de la FCEH i RFEDI. Aquestes hauran d’haver estat administrades un mínim de tres setmanes abans de la cursa. Els gossos agressius i/o perillosos (independentment de la raça) prendran la sortida en l’últim lloc, i amb morrió de cistella si fos necessari. Les gosses en zel podran participar, però ho hauran comunicar prèviament al veterinari i sortir en els darrers llocs. Els amos hauran de conèixer els seus gossos i es fan responsables del comportament d’aquests.

Material:

Al ser una cursa de muntanya, s’aconsella l’ús de calçat apropiat (tipus bambes Trail Running), així com roba còmode. El corredor haurà de portar un cinturó encoixinat que cobreixi un mínim de dues vertebres lumbars. El gos haurà de portar un arnés de tir, còmode i ergonòmic, adaptat a la seva mida que eviti qualsevol tipus de fregament o lesió i que garanteixi un repartiment uniforme de la força. El gos i el corredor hauran d’anar units per una línia de tir esmorteïda d’entre 2 i 3 metres de llargada. Tots aquests materials són obligatoris. També es recomana la utilització d’un mosquetó d’alliberament ràpid per situacions d’emergència. S’aconsella l’ús de guants de protecció per evitar danys en possibles caigudes. DOGATHLON ofereix un kit de canicross amb descompte addicional per als inscrits a aquesta cursa.

Motius de desqualificació:

Serà motiu de desqualificació immediata i retirada de dorsal els següents comportaments:

- Maltractar el gos, ja sigui físicament o verbalment

- No passar el control veterinari obligatori.

- No passar el control de sortida.

- Degradar o embrutar l’entorn per on discorre la cursa.

- No prestar auxili i/o ajuda a algun participant que ho necessiti per accident o salut, avisant al punt de control més proper.

- Desobeir les ordres dels membres de la organització, controls o voluntaris.

- Passar per fora de les zones delimitades.

- No dur el dorsal ben visible.

- Córrer per davant del gos reiteradament (la primera vegada serà amonestat/da verbalment).

- No passar tots els controls de pas.

- Rebre ajuda externa durant el recorregut.

Drets d’imatge:

El corredor autoritza la reproducció d’imatges seves i del seu gos en les plataformes que la organització utilitzi per difondre i publicitar aquest esdeveniment i posteriors, tals com xarxes socials, cartells, tríptics, webs, etc…

Altres:

Els participants són conscients del seu estat de salut; així la organització no es fa responsable dels danys o malalties que puguin patir aquests durant el transcurs de la cursa.

Els participants hauran de complir amb les lleis i ordenances municipals en matèria d’animals de companyia, tals com la recollida del excrements, portar el gos lligat en tot el municipi o complir la llei en matèria de races perilloses entre altres. També hauran de complir les normatives de civisme i respecte al medi, tals com no degradar l’entorn natural, respecte pel mobiliari urbà, etc… La desconeixença de les normatives no eximeix del seu compliment. La organització no es fa responsable del comportament dels participants  abans i després de la prova, però tenen la obligació moral d’informar a les autoritats pertinents dels comportaments inadequats, negligents o il·legals, i així ho farà.

Inscriure’s al 1er. CANICROSS 9 PINS TIANA comporta l’acceptació i compliment d’aquesta normativa.