REGLAMENTO:

VALL DE RIBES XS+ 2017

1. PRESENTACIÓ

A Ribes de Freser , 22-23 d’abril 2017, serà l’escenari idoni per a donar sortida a la 5ª Vall de Ribes XS+, en els Pirineus Orientals Catalans.

Vall de Ribes XS+ és una cursa de muntanya que transcórrer per pistes , senders i zones alpines de mitja i alta muntanya. Es recomana participar amb una bona condició física i habituat a aquest tipus d’esdeveniments. Cada participant es responsable del seu estat físic i mental per tal d’afrontar amb garanties la proba.

L’Ex. Ajuntament de Ribes de Freser us convida a gaudir d’una cursa de muntanya que recorre indrets pocs coneguts de la nostra geografia.

La prova disposarà de 3 recorreguts, la MaratóXS de 40km i 3000+, 25XS de 25km/1500m+, 10XS de 10km/550m+. Les distàncies i desnivells de les proves son aproximats i poden variar lleugerament dels circuits que és realitzaran el dia de la cursa.

El fet de participar suposa l’acceptació de totes normes exposades a continuació , quedant els imprevistos a criteri de l’organització.

En el moment de formalitzar l’inscripció s’accepta automàticament aquest reglament i qualsevol altre canvi o decisió presa per l’organització .

El recorregut estarà senyalitzat en la seva totalitat amb cintes de plàstic i comptarà amb l’assistència d’un servei preventiu de primers auxilis, a més de diversos punts d’avituallament sòlid i líquid. Cal dur sempre el dorsal visible, sense doblegar ni retallar.
Tots els participants tenen l’obligació de seguir les indicacions donades per qualsevol membre de l’organització.

2. INSCRIPCIONS

Les inscripcions es tancaran el dia 19 d’abril de 2017, o al arribar al límit de 200 inscrits a cada cursa.

En cap cas es retornaran els diners de les inscripcions ja realitzades, no obstant amb comprovant d´inscripció o D.N.I del participant, li podrà recollir l´obsequi un company

3. CATEGORIES

Es constitueixen quatre categories masculina i femenina per a cada cursa:

4. PREMIS

MARATÓ XS

3 primers classificats absoluts M/F

1 primer classificat de cada categoria  M/F

1 primer local de la Vall de Ribes M/F

CURSA 25XS

3 primers classificats absoluts M/F

1 primer classificat de cada categoria  M/F

1 primer classificat local Ribes M/F

CURSA 10XS

3 primers classificats absoluts M/F

1 primer classificat de cada categoria  M/F

1 primer local de la Vall de Ribes M/F

GRANXS

3 primers classificats absoluts M/F

3 primers classificats parelles Masc/Fem/Mixta

La classificació GranXS és realitzarà sumant els temps de la MaratóXS+25XS.

En el cas de la classificació per parelles, el temps serà sempre el del darrer membre de l’equip en creuar l’arribada.

Els corredors/es que obtinguin un trofeu, ja sigui per la general o categoria i no assisteixin a l’acte d’entrega de trofeus el podran recollir posteriorment posant-se en contacte amb l’organització . En cap cas s’enviaran a domicili.

Els premis i trofeus no seran acumulatius

5. OBSEQUIS

Tots els corredors arribats a meta havent passat els controls pel recorregut senyalitzat, rebran un bon esmorzar a l’avituallament final situat a la línea d’arribada .

El pagament de la inscripció dona dret a tots els serveis que pugui oferir la cursa i la bossa del corredor amb diferents obsequis .

La bossa del corredor serà entregada en el moment de la recollida del pitrall.

6. RESPONSABILITAT

L’organització no es fa responsable dels accidents o qualsevol altre perjudici que la participació en la cursa pugui ocasionar als inscrits. Després del repartiment de premis s’escoltaran les opinions personals sobre la prova. Si tenim dubtes en la vostre inclusió a alguna de les categories, us demanarem acreditació de l’edat. Tots els participants tenen l’obligació d’assistir i de comunicar al control més proper qualsevol accident que hagin observat. En cas de no fer-ho seran desqualificats. Els corredors que decideixin retirar-se de la cursa hauran de comunicar-ho al control més proper al lloc de la retirada. L’edat mínima per participar és de 16 anys ( l’any en curs en el moment de realitzar la cursa). Totes les imatges generades durant la cursa són propietat de l’organització, així ho reconeixen els participants de la cursa, no poden ser aquestes motiu de reclamació per drets d’imatge, ni de cap altre tipus

7. SANCIONS O DESQUALIFICACIONS

Llençar deixalles, fora dels llocs designats després de cada avituallament o en qualsevol punt del recorregut, serà motiu de desqualificació .

Desatendre un corredor lesionat o amb problemes será motiu de desqualificació .

En absència del “director de cursa” durant el recorregut, els controls de pas i avituallaments tenen la potestat per sancionar i/o desqualificar el corredor infractor .

Desatendre les ordres de qualsevol persona de l’organització serà motiu de desqualificació .

Les condicions meteorològiques no suposaran en cap cas la suspensió de la prova, considerem que poden ser un al·licient i un repte més a superar. Tot i això l’organització pot modificar el recorregut, tenint un recorregut B per cadasquna de les curses. En cas de ser necessari, aquest recorregut estarà senyalitzat correctament i amb els punts de control i avituallament indicats.

Rebre ajuda o avituallament externa fora dels punts indicats per l’organització suposa la penalització amb +1h o la desqualificació .

8. NO ES PERMET CÓRRER AMB GOS, ja que es passa per cases particulars i zones ramaderes.

9. MARATOXS . Està permès l’ús de bastons a la MaratoXS, però en cap cas es podran deixar en cap punt de control ni avituallament. L’organització no es farà responsable de retornar-los a Ribes de Freser.

10. AVITUALLAMENTS

La MaratoXS disposarà 7 avituallaments en cursa (líquid + sòlid) i avituallament / dinar complet a l’arribada.

L’organització disposarà de 4 avituallaments (líquid + sòlid) a la cursa de 25km , i de 1 avituallament (líquid + sòlid) a la cursa de 10km .

Tots els arribats tindran a la línia d’arribada un avituallament complet amb diferents begudes i altres aliments .

Els avituallaments complets estaran compostos de :

Aigua, beguda de cola, isotònic, fruits secs, fruita, gominoles, entrepans, codony.

La disposició dels productes de cada avituallament pot variar .

L’avituallament final estarà compost per :

Aigua, beguda de cola, cervesa, fruits secs, fruita, plat de pasta, butifarra o similar.

11. TALLS HORARIS I TEMPS LÍMIT

MaratoXS

El temps màxim per realitzar la proba serà de 9h. Els corredors no entrats en aquest temps no quedaran reflectits a la classificació.

Saltor; km12; 2:30h des de l’inici de la prova.

Ogassa; km …. ; 4:30h des de l’inici de la prova.

25XS

El temps màxim per realitzar la proba serà de 5h. Els corredors no entrats en aquest temps no quedaran reflectits a la classificació.

Daió; km11; 2:30h des de l’inici de la prova.

10XS

El temps màxim per realitzar la proba serà de 4h. Els corredors no entrats en aquest temps no quedaran reflectits a la classificació.

Batet; km5; 2h des de l’inici de la prova.

12. DISTRIBUCIÓ

Entrega de pitralls : Institut

Actes paral.lels : Institut

Guarda-roba : Institut

Dutxes: Pavelló Esportiu

Sortida /Arribada dissabte : Plaça del Mercat

Sortida /Arribada diumenge : Plaça del Mercat

13. SEGUIMENT

Els acompanyants disposaran d’un mapa col.locat a la Plaça del Mercat i el Pavelló Municipal on trobaran els punts i recorreguts aconsellats per veure i animar el pas dels esportistes .

14. MATERIAL OBLIGATORI

MARATOXS: Paravent (amb membrana en cas de meteo desfavorable).

25XS: Paravent amb membrana solament en cas de meteo desfavorable.

10XS: Paravent amb membrana solament en cas de meteo desfavorable.

15 . RECORREGUT

L’organització es reserva el dret de fer-hi algunes variacions d’última hora sense variar massa ni desnivells ni distància, sigui per temes de seguretat, climatologia, ecologia o altres. Els track’s penjats en aquesta web son orientatius. Aquestes possible variacions seran indicades, en el seu cas, a la xerrada prèvia i marcades en cursa.