REGLAMENT:

El nombre de places és limitat epr tald e garantir la qualitat de la curas i la conservació de l'entorn natural. Batega al bac 19k: 300 corredors, Batega al bac 8k: 200 corredors i Batega al bac Vertical: 150 corredors seguint un estricte ordre d’inscripció.

L’obertura de les inscripcions serà el dia 1 de Desembre de 2013.

L’organització es reserva el dret d’acceptar-ne el mateix dia de la cursa.
El pitral es podrà recollir a partir d’una hora i mitja abans de donar la sortida.
En cap cas es retornaran els diners de les inscripcions ja realitzades, no obstant, mostrant el comprovant de la inscripció o D.N.I del participant, podrà recollir l'obsequi un company.

El recorregut estarà senyalitzat amb cintes de plàstic i comptarà amb l’assistència de personal de l'organització en llocs conflictius, a més de diversos punts d’avituallament sòlid i líquid.

En la Batega al bac 19k ES FARÀ UN ESTRICTE TALL DE TEMPS en el km. 8 (2h30min - Refugi de La Covil) i el km. 11 (3h30min - Cim de Costa Pubilla).
En la Batega al bac 8k ES FARÀ UN ESTRICTE TALL DE TEMPS en el km. 5,5 (1h15min - Cal Gasparó).

Serà OBLIGATORI per a la Batega al bac 19k: PARAVENT, i adicionalment si la organització ho creu convenient segons condicions climatològiques en el moment del brifing pre-cursa BUFF i GUANTS (no portar el material obligatori en qualsevol control pot ésser motiu de desqualificació).

Cal dur sempre el pitral visible, sense doblegar ni retallar. Tots els participants tenen l’obligació de seguir les indicacions donades per qualsevol membre de l’organització.

Es constitueixen les següents categories, dins les classes masculina i femenina: Podrà sol.licitar-se el document acreditatiu de l’edat.

Màster: a partir de 50 anys.

Veterà: de 40 a 49 anys.

Sènior: de 18 a 39 anys.

Júnior: de 14 a 18 anys.

Infantil: de 8 a 13 anys.

Benjamí: de 4 a 7 anys.

 

Tots els corredors arribats a meta havent passat els controls pel recorregut senyalitzat, rebran un obsequi dissenyat per a l'ocasió.

L’organització no es fa responsable dels accidents o qualsevol altre perjudici que la participació en la cursa pugui ocasionar als inscrits.
Després del repartiment de premis s’escoltaran les opinions personals sobre la prova.

Tots els participants tenen l’obligació d’assistir i de comunicar al control més proper qualsevol accident que hagin observat. En cas de no fer-ho seran desqualificats. Els corredors que decideixin retirar-se de la cursa hauran de comunicar-ho al control més proper al lloc de la retirada.

L’edat mínima per a participar a la Batega al bac 19k, la Batega al bac 8k i Batega al bac Vertical és de 14 anys (amb autorització paterna fins als 18).

Les condicions meteorològiques no suposaran en cap cas la suspensió de la prova (hom considera que poden ser un al·licient i un repte més a superar), malgrat tot l’organització es reserva el dret de variar el recoregut si la integritat dels participants corre perill.

La cursa transcorre pràcticament en la seva totalitat per ZONA PROTEGIDA PEIN (Pla d'Espais d'Interès Natural) per tant:

NO ES PERMET PORTAR PALS ni material d'ajuda que malmeti l'entorn.

NO ES PERMET LLENÇAR DEIXALLES fora dels llocs designats després de cada avituallament o en qualsevol punt del recorregut, serà motiu de desclassificació.

 

Degut a que es passa per cases particulars i zones ramaderes NO ES PERMET CÓRRER AMB GOS.

El fet de participar suposa la total acceptació de totes aquestes bases, quedant els imprevistos a resoldre segons criteri de l’organització.

PREMIS

Hi haurà trofeus i premis no acumulatius per als tres primers homes i dones de la classificació general de cada una de les curses i pel primer de cada categoria.

Hi haurà trofeus i premis per als tres primers homes i dones de la classificació de les curses combinades (aquests poden acumular-se). Repte Batega: Vertical + 8k i Gran Batega: Vertical + 19k.

Hi haurà trofeu i premis per al primer classificat/da local empadronat a Planoles.

A més, i haurà 3 PREMIS ESPECIALS:

Premi pel primer home i la primera dona en arribar a Roca Aguda.

Premi pel primer home i la primera dona en arribar a Costa Pubilla.

Premi a l'equip més nombrós.